Razvojni center

ekosistem-park1
razvoj1
dc2

Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije je razvojno, inovacijsko-podjetniški ekosistem, ki povezuje IKT panogo na poslovnem, tehničnem in raziskovalno razvojnem nivoju. RC IKT sestavljajo:

  • IKT park – tehnološki park s podjetniškim inkubatorjem,
  • IKC – informacijsko komunikacijski center z vrhunsko IKT infrastrukturo in storitvami,
  • ITC – inovacijsko tehnološki center z razvojnimi ekipami, infrastrukturo in storitvami.

ITC in IKC sta usmerjena v razvojne projekte, katerih cilj je razvoj novih IKT tehnologij, produktov in storitev za končne kupce ter razvoj vrhunske IKT infrastrukture. Celoten ekosistem dopolnjujejo aktivnosti IKT parka usmerjene v razvoj vrhunskega  podjetniškega podpornega okolja.

RC IKT temelji na principu »Open innovation«, kjer podjetja ter inštitucije znanja in razvoja med seboj sodelujejo s ciljem čim hitrejše komercializacije inovacij na globalnih trgih.

RC IKT z IKT parkom je eden od nosilcev nacionalne podjetniške iniciative Start:up Slovenija in partner številnih nacionalnih programov za podjetniški razvoj. Že v prvem letu delovanja je RC IKT pridobil nacionalni status SIO – Subjekt inovativnega okolja, kar podjetjem v IKT parku omogoča lažji dostop do razvojnih sredstev ter status polnopravnega člana svetovnega združenja tehnoloških parkov IASP.

Da bi podjetja, partnerji in drugi deležniki podjetniškega ekosistema v celoti izkoristili ponujeno infrastrukturo, podporne programe ter storitve, je RC IKT razvil široko globalno mrežo partnerjev z akademskega in poslovnega področja, državnih agencij in podpornih inštitucij.

Celosten opis Razvojnega centra za informacijske in komunikacijske tehnologije je tukaj.