Dogodki RCIKT

Spodaj lahko vidite prihajajoče dogodke in se na njih tudi prijavite

Koledar dogodkov

<< Okt 2019 >>
ptsčpsn
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Dogodki

RC IKT na CIO konferenci 2012 o trendu poslovanja v e-oblaku

RC IKT na CIO konferenci 2012 o trendu poslovanja v e-oblaku

Konec maja so se na Brdu pri Kranju zbrali vodilni menedžerji informacijske tehnologije na podelitvi uveljavljenega priznanja »CIO leta« za izjemne dosežke na področju IT menedžmenta. Pomemben prispevek k vsebini dogodka je dodal tudi veliki pokrovitelj dogodka, Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT).

CIO konferenca je tradicionalno srečanje. Njen namen je omogočati, da je informatika v Sloveniji v koraku s svetovnimi trendi, prispevati k intenzivnejšemu in večjemu napredku informatike, njenemu hitrejšemu razvoju ter izboljšati vlogo, položaj in pomen informatike v podjetjih ter celotnem gospodarstvu.

Program letošnje konference je postregel s trendi in novostmi na področju informacijske tehnologije. Primer prehoda iz internega IT oddelka v ponudnika storitev v oblaku je predstavil mag. Tone Kavčič, vodja IKC oddelka v RC IKT.

V okviru konference CIO 2012 so udeleženci okrogle mize govorili o IT oblakih in novih tehnologijah in izpostavili optimizacijo stroškov ter nove priložnosti, ki jih prinaša tehnologija.

Beseda je tekla predvsem o spremembah, ki jih nova tehnologija prinaša za IT oddelke in za poslovne strategije podjetij, o čemer so svoje poglede predstavili: Rajko Novak (direktor, Oracle software), Janko Cajhen (direktor, Comtrade),  Marko Derča (IT svetovalec, A.T. Kearney svetovanje),  Andrija Derežić (direktor IT, Poslovni sistem Mercator), prof. dr. Matjaž Branko Jurič (Fakulteta za  računalništvo in informatiko, Univerza v Ljubljani). Okroglo mizo je vodil in moderiral mag. Bojan Dremelj, direktor RC IKT.

Vsako leto programski odbor podeljuje nagrado CIO leta, ki je najpomembnejše priznanje za dosežke na področju IT managementa v Sloveniji. Tokratno priznanje je prejel direktor informatike v podjetju Si.mobil d.d., Gregor Kastelic, za izjemne uspehe na področju vodenja informatike podjetja.

Organizator dogodka, Housing d.o.o., je izjavil, da je letošnja prireditev v vseh pogledih bila najboljša doslej in jim to postavlja še višje cilje in ambicije za prihodnje leto.

Več o tem na povezavi