Dogodki RCIKT

Spodaj lahko vidite prihajajoče dogodke in se na njih tudi prijavite

Koledar dogodkov

<< Mar 2023 >>
ptsčpsn
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Dogodki

Prvi mentorski 1:1 dogodek Go:Global Slovenija

Prvi mentorski 1:1 dogodek Go:Global Slovenija

Prvi mentorski dogodek Go:Global 1:1 je potekal 10. maja 2012 v Tehnološkem parku v Ljubljani. Tehnološki park Ljubljana je skupaj s Tovarno podjemov in RC IKT nadgradil dosedanjo podporo slovenskim start up podjetjem, ki jih prepoznava skozi vsakoletno tekmovanje Start:up Slovenija, z unikatnim mentorskim programom.

Go:Global Slovenija je program za hitro globalno rast start up podjetij, ki je zasnovan z namenom podpore podjetjem pri hitri globalni rasti ter vstopu na tuje trge, tako z vidika infrastrukture kot z vidika znanja, mentoriranja in mednarodnega mreženja. V sklopu programa se bo podpiralo podjetja v štirih hitrorastočih globalnih segmentih: IKT, »Life Science«, »Clean tech« in kreativne industrije.

Mentorski program je zasnovan tako, da podjetnik pripravi ustrezne strategije ter organizira in implementira pridobljeno znanje na petih temeljnih poslovnih funkcijah, ki so ključne za hitro globalno rast. Obravnavane funkcije so vizionarstvo in tehnologija, organizacija podjetja in procesov, marketing in prodaja, podjetniške finance ter širjenje podjetja na tuje trge.

Mentorski program so na pot pospremili: Iztok Lesjak,Tehnološki park Ljubljana; Matej Rus,Tovarna podjemov in Bojan Dremelj, Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT). Predstavniki start up podjetij so dobili priložnost dvournega pogovora s štirimi mentorji iz različnih področij poslovanja podjetja.

Prvi del mentorskega programa je praktični podjetniški MBA, drugi del pa mentoriranje 1:1 za reševanje specifičnih problemov. Sodelujoči mentorji so izkušeni podjetniki ter tehnologi. Na  povabilo organizacijskega odbora Go:Global se je odzvalo skoraj 150 mentorjev. Eden od pomembnih namenov projekta je ustvariti pravo skupnost mentorjev, ki so pripravljeni pomagati start up
podjetjem. Tako so se na dogodku mentorji družili med seboj in spoznavali drug drugega z namenom, da poiščejo morebitne možnosti za sodelovanje.

Izbrana start up podjetja bodo v tem času opravila še mentoriranja s petimi strokovnjaki v sklopu praktičnega podjetniškega MBA programa: Barbaro Vtič Vraničar iz VB Centra, Kristijanom Pečancem iz Hekovnika, Jugoslavom Petkovićem, pobudnikom Silicijevih vrtičkov, Robertom Roliuhom iz podjetja Uspeh in Zemantinim Alešem Špetičem. Strokovnjaki bodo ekipam zagonskih podjetij pet tednov pomagali pri reševanju njihovih specifičnih izzivov s praktičnimi nalogami in seveda merjenjem uspeha.

Več o programu na www.goglobal.si