Dogodki RCIKT

Spodaj lahko vidite prihajajoče dogodke in se na njih tudi prijavite

Koledar dogodkov

<< Jun 2020 >>
ptsčpsn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Dogodki

Podjetniško investicijski sklad družbe Iskratel – pospešek za razvoj inovativnih idej in sodelovanje s startupi

Podjetniško investicijski sklad družbe Iskratel – pospešek za razvoj inovativnih idej in sodelovanje s startupi

Kranj, 31. januar 2017 – Iskratelova politika sodelovanja z novonastalimi, manjšimi, inovativnimi in agilnimi podjetji, danes imenovanimi startupi, traja že 20 let. Z oblikovanjem podjetniško investicijskega sklada Iskratel StartUp, podjetje sistemsko formalizira svoj odnos do startup podjetij preko investicijskega sklada, ki bo pomemben finančni vzvod za razvoj inovativnih storitev startup tehnoloških podjetij. V partnerskem povezovanju iščejo širše oblike sodelovanja, predvsem na razvojno tehnološkem in poslovnem področju. V prihodnjih petih letih nameravajo v perspektivne startupe vložiti vsaj 5 milijonov evrov, kar je okvirna ocena potenciala okolja visokotehnoloških startupov s področja informacijsko komunikacijskih tehnologij v JV Evropi. Prvo partnerstvo s startup podjetjem Gotoky je že tu.

Novo ustanovljeni podjetniško investicijski sklad družbe Iskratel je le osvežena oblika formalizacije načina dela, ki ga v Iskratelu s svojim dolgoletnim sodelovanjem, z manjšimi, inovativnimi in agilnimi podjetji izvajajo že 20 let. Sklad je namenjen krepitvi sodelovanja med velikim, mednarodno uveljavljenim podjetjem s tradicijo, izkušnjami, zgrajeno prodajno in poslovno mrežo ter mladimi, inovativnimi podjetji, startupi. Iskratel želi perspektivnim startupom v Sloveniji in v regiji JV Evrope zagotavljati ustrezna zagonska in razvojna sredstva za realizacijo njihovih idej.

A ne le to. Poleg financiranja infokomunikacijski ponudnik Iskratel odpira vrata sodelovanju na področju celotne podjetniške infrasturkture, torej tudi na razvojno-tehnološkem in poslovnem  področju. To je segment delovanja, ki majhnim in manj izkušenim ekipam startupov nedvomno primanjkuje. Iskratel bo tako partnerskim starupom lahko zagotavljal storitve prototipiranja in proizvodnje elektronike, nabavnih rešitev, izhodne kontrole končnih izdelkov, pomoč pri certificiranju HW izdelkov, prodajne distribucije, s poudarkom na novih tržnih kanalih ter obsežen splet podjetniških storitev, kot je mentorstvo.

Iskratel StartUp program je z dnem najave programa lansiral tudi spletno stran www.iskratelstartup.com, kjer so dostopne informacije o programu zainteresiranim podjetnikom in startup podjetjem. Posamezniki in podjetja se imajo priložnost predstaviti z oddajo prijavnega obrazca na spletni strani. Na ta način Iskratel zaokroža celovit splet podpornih, razvojnih in podjetniških storitev, ki jih lahko ponudi predvsem visokotehnološkim startupom. V tej podpori pomembno operativno podlago za delo startupov zagotavlja Razvojni center IKT, katerega ustanovitelj in večinski lastnik je Iskratel.

Prvi dogovori so že stekli s podjetjem Gotoky, ki je v projektu New Europe 100 uvrščeno med sto najbolj perspektivnih evropskih startupov. Ekipa Gotoky je razvila pametni voki-toki, ki omogoča komunikacijo tudi na področjih brez pokritosti z GSM-omrežjem. Gotoky deluje prek radijskih valov, doseg naprave za uporabnike brez licence pa je okoli osem kilometrov v gorah ali puščavi, v idealnih razmerah tudi mnogo dlje, v mestih pa do dveh kilometrov. Uporabniki naprav se lahko med seboj pogovarjajo, pošiljajo sporočila in pozicijske podatke ali ob nesreči SOS-klice.

Iskratel v Gotoky ne vidi le naložbeno priložnost, pač pa gre za razvojno-tehnološko sodelovanje in komplementarnost produktnih portfeljev v vertikali javne varnosti. Z investicijo se združuje inovativnost startupa ter operativna moč velikega podjetja. Na osnovi bodočega sodelovanja bo Iskratel  družbi Gotoky omogočil komercializacijo nove perspektivne rešitve.

»Vizija skupine Iskratel je v roku petih let že postati uveljavljen igralec na področjih novih vertikal, med katere spada tudi javna varnost. Skladno z vizijo smo vpeljali podjetniško investicijski sklad, s katerim bomo v racionalnem času ostali oziroma postali inovativno vodilno in največje slovensko IT podjetje z modernimi razvojnimi in poslovnimi procesi«, je ob podpisu pogodbe dejal CTO Iskratela Damijan Slapar, ki je v upravi zadolžen za vodenje podjetniško investicijskega sklada. Slapar dodaja »V sodelovanju vidimo pomembne sinergije, ki jih lahko oba partnerja dodobra izkoristita. V skupini Iskratel imamo visoko strokovno znanje, odlične prodajne kanale, dobro zgrajena poslovna omrežja, zato tovrstnim projektom, poleg finančne pomoči, lahko dodamo še izredno pomemben tržni pospešek.«

»Poleg uporabe za šport in osebno rekreacijo smučarjev, deskarjev, trekerjev, je Gotoky nujna rešitev ob naravnih nesrečah, ko ostanejo mesta in območja brez mobilnega omrežja več dni ali tednov. Uvrstitev med 100 najbolj perspektivnih startupov je izjemno priznanje za našo idejo, za izvedbo pa potrebujemo zanesljivega, izkušenega partnerja. Iskratel je za izzive, ki so v tem procesu pred nami, odličen partner,« je ob podpisu pogodbe dodal direktor podjetja Gotoky Denis Lončar.

Rešitev Gotoky bo ob podpori podjetniško investicijskega sklada Iskratel na trgu predvidoma maja 2017.

Podjetje Iskratel

Iskratel je vodilni evropski proizvajalec in ponudnik info-komunikacijskih rešitev. Ponaša se s 70 leti izkušenj, 900 zaposlenimi v skupini, lastnimi razvojnimi in proizvodnimi centri ter lokalno prisotnostjo v več kot 30 državah. Iskratel zagotavlja integrirane telekomunikacijske rešitve za operaterje in ponudnike storitev, za digitalizacijo transporta, javne varnosti in energetike. Za več informacij obiščite spletno stran podjetja www.iskratel.com.

Za več informacij v zvezi z Iskratel StartUp programom obiščite spletno stran www.iskratelstartup.com.

Podjetje Gotoky

Gotoky je eno prepoznavnejših slovenskih startup podjetij, ki je razvilo napravo, ki omogoča brezplačno komunikacijo s pametnim telefonom, kjer ni mobilnega omrežja. Gotoky je zmagovaec tekmovanja  StartupBootCamp HighTechXL pospeševalnika na Nizozemskem, kjer je bil izbran za najbolj perspektiven startup generacije www.gotoky.com.