Dogodki RCIKT

Spodaj lahko vidite prihajajoče dogodke in se na njih tudi prijavite

Koledar dogodkov

<< Mar 2023 >>
ptsčpsn
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Dogodki

Le še 3 tedni ločijo finaliste ITIME+ do 20.000 EUR nagrade

Le še 3 tedni ločijo finaliste ITIME+ do 20.000 EUR nagrade

Finalisti ITIME+ so zaključili s trimesečnim izobraževalno mentorskim programom, v okviru katerega so pod vodstvom mentorjev in svetovalcev razvijali minimalno sprejemljiv produkt (MVP) in poslovni model. V sklopu izobraževalno mentorskega programa, ki je bil zasnovan po metodologiji vitkih in agilnih podjetij, so jim  pomagali uspešni podjetniki. Ekipi Obelisk in Sportifiq sta odpotovali na mednarodni investicijski forum v Barcelono po zagonsko investicijo. Finalisti ITIME+ imajo le še tri tedne, da prepričajo strokovno komisijo, da jim podeli glavno nagrado v višini 20.000 EUR.

Zaključek izobraževalno mentorskega programa

Izobraževalno mentorski program, ki je bil oblikovan po metodologiji vitkih in agilnih podjetij, kjer so se prepletale izobraževalne vsebine s praktičnimi vajami, intenzivno poteka že deseti teden. Izobraževalni del se je zaključil z delavnico Viri financiranja in predstavitev poslovne ideje pred investitorji. Ekipe so bile deležne tudi osebnega mentoriranja, ki so ga izvajali uspešni podjetniki kot so Matjaž Krč, Ideus, Andraža Logar, 3FS in Matic Bitenc, Toshl, pri razvoju minimalno sprejemljivega produkta, testiranja odzivnosti trga in pri oblikovanju poslovnega modela. V prihodnjih treh tednih se bodo ekipe intenzivno pripravljale na predstavitve pred strokovno komisijo, ki bo 9. aprila tudi izbrala zmagovalca.

IMG_1712

Obelisk in Sportifiq sta se predstavila mednarodnim investitorjem v Barceloni

Finalista Obelisk in Sportifiq sta bila izbrana, da odpotujeta na investicijski forum v Barcelono in se predstavita mednarodnim investitorjem. Sodelovanje na mednarodnem investicijskem forumu, ki je potekal 12. in 13. marca, je omogočil Tehnološki park Ljubljana v okviru projekta Med-KED.

Osem finalistov kandidira za glavno nagrado

Še osem finalistov ITIME+ kandidira za glavno nagrado 20.000 EUR. Finalisti razvijajo programsko opremo in orodja za učinkovito oblikovanje kratkih besedil – ADVERTO MEDIA; za razvoj izdelkov, ki ponujajo interaktivno vizualno doživetje – Hypermedia Lab; za razvoj univerzalne tipkovnice za vse jezike – Keyboarder; za prijaznejšo nakupovalno izkušnjo na prodajnih spletnih mestih – Obelisk; za lažje učenje in pomoč pri učnih težavah – OpenProf; za organizacijo športnih dogodkov – Sportifiq; za merjenje kvalitete zraka v prostoru – myAirBubble; ter za uporabniku prijazno uporabo zdravstvenih storitev – Tom88. Katera ekipa bo zmagala bo znano v začetku aprilako se bodo finalisti ITIME+ predstavili pred strokovno komisijo in poskušali osvojiti glavno nagrado 20.000 EUR, ki jo prispevata META Ingenium in Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije.

ITIME+ pospeševalnik idej organizirajo Tovarna podjemov, Tehnološki park Ljubljana in RC IKT iz Kranja skupaj s finančnim partnerjem META Ingenium, tehnološkim partnerjem Microsoft BizSpark ter drugimi partnerji.