Dogodki RCIKT

Spodaj lahko vidite prihajajoče dogodke in se na njih tudi prijavite

Koledar dogodkov

<< Maj 2023 >>
ptsčpsn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Dogodki

ISKRATEL STARTUP NAJAVIL NOV INVESTICIJSKI CIKEL STARTUP PROGRAMA

ISKRATEL STARTUP NAJAVIL NOV INVESTICIJSKI CIKEL STARTUP PROGRAMA

S 1. septembrom letošnjega leta je Iskratel Startup najavil nov investicijski cikel za startup podjetja informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT). K sodelovanju vabi inovativne, globalno usmerjene startup-e, ki razvijajo tehnološke rešitve na področjih oblačnih infrastruktur, virtualizacije IP omrežij, »big data«, IoT in M2M tehnologij, prebojnih multimedijskih tehnologij, rešitev za digitalizacijo in rešitev na področju 5G omrežij.

Iskratel Startup je korporativni program podjetja Iskratel za inovacije, ki pomaga startup podjetjem z razvojem izdelkov in rešitev ter njihovim vstopom na tržišča. K sodelovanju želi povabiti predvsem tiste startup-e, ki imajo rešitve že razvite vsaj do 1. prototipa. Najbolj zaželjeni startup-i v letošnjem investicijskem ciklu Iskratel Startupa so:

  • rešitve IOT za pametna mesta in informacijski sistemi, povezani z javno varnostjo, kot so alarmni sistemi, senzorji, sledenje virov, prostorski informacijski viri, CCTV;
  • napredne aplikacije, ki zagotavljajo avtomatizacijo in nadzor nad dejavnostmi pametnega in varnega mesta, »smart city«, kot so redne dnevne preventivne dejavnosti, aktivnosti načrtovanja odziva, odzivanje v izjemnih situacijah oziroma odzivanje v nujnih primerih;
  • aplikacije in osnovne tehnologije za celovito integracijo in interoperabilno izmenjavo podatkov informacijskih in operativnih sistemov in podatkov iz različnih IOT senzorjev;
  • podatkovna analitika v realnem času, ki podpira operacije, enostaven dostop do podatkov in uporabno integrirano varnostno zaščito »end-2-end«, ponuja inovacijsko okolje za hiter razvoj, uvajanje in delovanje spletnih in mobilnih aplikacij naslednje generacije, t.i. »pametna omrežja«.

Skozi inovacijsko-investicijsko fazo bo Iskratel zagotovil so-financiranje do 150.000 EUR razvoja in produktivizacije 1. serije končnega izdelka ter inovacijsko, razvojno in podjetniško podporo pri razvoju poslovnega modela in poslovnega načrta.

Predvidena časovnica investicijskega cikla je sledeča:

  • Od 1.9. 2018 do 19.10. 2018: Odprti poziv za oddajo predlogov projektov;
  • 9. 2018: Informativni dan za start-up – predlagatelje projektov;
  • 10.2018: Iskratelov dan inovativnosti – ISKRATEL STARTUP DEMO dan;
  • 10. 2018 – 16.11. 2018: Podrobnejši pregled, evalvacija poslovnega modela in rešitev, izbor start-up podjetij – kandidatov za Iskratelov accelerator program, priprava operativno-izvedbenega projektnega in poslovnega načrta za končno evalvacijo in vključitev v Iskratelov pospeševalnik (financiranja, inovacijsko-razvojna podpora, podjetniška podpora).

Startup-i lahko oddajo prijave preko obrazca na spletni strani www.iskratelstartup.si. Za več informacij spremljajte novice na naši spletni strani in nam sledite na Twitter profilu @IskratelStartUp.