Dogodki RCIKT

Spodaj lahko vidite prihajajoče dogodke in se na njih tudi prijavite

Koledar dogodkov

<< Mar 2023 >>
ptsčpsn
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Dogodki

Brokerage dogodka na Reki se je udeležil tudi RC IKT

Brokerage dogodka na Reki se je udeležil tudi RC IKT

Na Reki na Hrvaškem se je 15. junija odvijal dogodek »Brokerage Event – domene, spletna gostovanja in e-oblaki«, kjer je Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT) predstavil primer izkušnje prehoda iz internega IT oddelka v ponudnika storitev v oblaku.

Mreža Enterprise Europe Network, ki jo zastopa Znanstveni in tehnološki park Univerze v Reki, je v sredi junija organizirala Brokerage dogodek za mreženje in programsko opremo, h kateremu je povabila razvijalce in ponudnike domen, spletnega gostovanja in poslovanja v e-oblakih.

Poseben poudarek so namenili novim trendom, inovativnim rešitvam in razvijanju novih poslovnih modelov. Svoje izkušnje, inovacije in rešitve na področjih domen, spletnega gostovanja in trendovskega poslovanja v e-oblakih so predstavili Angel investors – CRANE, Microsoft, Teleconferencing – DNS service, Register, Meta Group Venture Fund, WhoAPI startup, Arctur Ltd., RC IKT.

V imenu RC IKT je govoril mag. Tone Kavčič, vodja IKC oddelka v RC IKT in predstavil primer prehoda iz internega IT oddelka v ponudnika storitev v e-oblaku. Poudaril je, da so IT oddelki dnevno  postavljeni pred izzive novega časa in razvoja novih poslovnih modelov. Iz izkušenj je izpostavil, da je prehod iz internega oddelka IT v ponudnika storitev v e-oblaku za podjetje velik izziv, zato je potrebno zelo natančno definirati poslovni model in ponudbo storitev že na samem začetku projekta. Kot pomemben dejavnik se je pokazalo tudi vlaganje v razvoj kadrov in povezovanje s partnerji za lažje doseganje konkurenčnosti na tržišču.

Dogodek je udeležencem ponudil ravno zadnjo izpostavljeno prednost; sklepanje novih poznanstev in regionalnega sodelovanja med podjetji v regiji in širše, na podlagi česar podjetja lahko dosegajo regijsko in globalno konkurenčnost.