IKT infrastruktura in storitve

marketar1-01
crm-01
office-01
xplorer-01

Eden glavnih ciljev RC IKT je razvoj in zagotavljanje vrhunske IKT infrastrukture in povezav s svetom.

Vrhunske povezave s svetom

Na lokaciji RC IKT imamo zagotovljeno prisotnost velikega števila operaterjev z lastnimi optičnimi povezavami – med njimi so Telekom Slovenija, T-2, Stelkom.

RCIKT ima 3 različne podatkovne centre, prilagojene potrebam podjetij v različnih fazah razvoja:

Sodoben Tier 3 data center v katerem zagotavljamo razpoložljivost delovanja 24x7x365. Ključne karakteristike so 2 neodvisna sistema napajanja z 2x UPS 160 kVA, dizelski generator , STS stikala, Schultz klimatski hladilni sistem, ki je postavljen v režimu visoke razpoložljivosti in delitve bremena, protipožarni sistem s plinskim gašenjem FM 200, dvonivojski alarmni sistem za temperaturo, vlago in status napajanja, kontrola dostopa.

Ključne karakteristike so ena veja napajanja z možnim ročnim preklopom na drug vir napajanja, klimatski sistem N+1, s katerim zagotavljamo ustrezno razpoložljivost delovanja hlajenja, 30 kVA centralni UPS sistem, enonivojski alarmni sistem, kontrola dostopa.

Ključne karakteristike so ena veja napajanja, klimatski sistem brez redundance, lokalni UPS sistemi v rack omarah, enonivojsko alarmiranje, kontrola dostopa.

Na osnovi vrhunske infrastrukture, opreme in kompetenc nudimo širok portfilijo IT storitev:

Storitve, ki spremljajo razvojne potrebe vaših produktov ali rešitev od zasnove do produkcije. Najem virtualnih in fizičnih strežnikov, najem fizičnega prostora v podatkovnem centru, storitev okrevanja po katastrofi (disaster recovery), najem rack omare ali dela rack omare …

Model, ki je idealen za zmanjševanje zagonskih stroškov podjetij (startup) ali tudi bolj zrelih podjetij. Možen je najem računalniške opreme vključno s programsko opremo po modelu SaaS ali IaaS.

Optimizacija stroškov uporabe programske opreme na osnovi plačila po porabi.. V okviru teh storitev ponujamo aplikacije in storitve po modelu IaaS, Saas, CaaS. Poleg lastnega oblaka ponujamo storitve tudi v hibridnem modelu (kombinacija uporabe storitev z javnim oblakom drugega ponudnika – npr. Office 365. Nekatere aplikacije so za člane RC IKT ali TPLJ brezplačne – npr. ProCRM Lite aplikacija za upravljanje odnosov s strankami.

Vrhunska storitev na moderni cPanel platformi po izredno konkurenčnih cenah in v obliki privlačnih paketov (gostovanje spletne strani, elektronska pošta, različne aplikacije v modelu SaaS s postopkom namestitve na klik …). Članom RC IKT in TPLJ je na voljo brezplačen paket gostovanja Vzlet.

V okviru teh storitev med drugim ponujamo razvoj spletnih strani, celovite posodobitve IKT infrastrukture, razvoj aplikacij, projektno vodenje, svetovanje ipd… Imamo številne tehnološke certifikate in smo partnerji nekaterih vodilnih svetovnih IT ponudnikov.

Podjetjem včlanjenim v RC IKT sta na voljo brezplačen paket gostovanja Vzlet in brezplačna uporaba e-oblačne aplikacije za delo s strankami Pro CRM lite.

Specifikacijo naše ponudbe in cenik si poglejte tukaj.